Female friends at an outdoor cafe

Imati u životu pravu prijateljicu je blagoslov.

Uz ljubavni, prijateljstvo je, kažu stručnjaci, jedan od najvažnijih odnosa u životu.

Žene trebaju podršku drugih žena, i to ne samo kako bi jedna drugoj bile rame za plakanje nego i vjetar u leđa u svim životnim situacijama.

Iskrena ženska podrška blagotvorno utiče na psihičko i fizičko zdravlje, a tome u prilog govori niz istraživanja koja otkrivaju kako prijateljstva pomažu u reduciranju stresa, u izgradnji čvršćeg karaktera i u boljem upoznavanju sebe. Usto, žene koje njeguju prijateljstvo žive duže, zdravije su i sretnije.

Kroz prijateljstva učimo voljeti, praštati, diviti se, plakati, tolerisati svoju i tuđu ljubomoru i kao takvo ona vjerojatno predstavljaju jednu od bazičnih vrijednosti, ne samo čovjeka nego i ljudskog društva.

Za razvoj i održavanje prijateljstva trebamo određenu zrelost i rast na ličnom planu. Prijateljstva ne postaju i ne opstaju sama od sebe, ona trebaju naš trud i umijeće održavanja kvalitetnih međuljudskih odnosa u kojima dopuštamo i sebi i drugima da postojimo u svojoj prirodi onakvi kakvi jesmo. Netko je jednom rekao da su prijatelji naša obitelj, koju sami biramo, i kada je dobro odaberemo, vjerujem da smo najsretniji ljudi na svijetu.